fredag, juli 28, 2006

 

Japansk marulk filé / RASCO

Hittad på Hemköp i Dalarna.
Rekommenderad tillagning: Paneras och steks i panna.

Mitt förslag:
Tina en filé per person under plastfolie i kylskåpet (tar en natt).
Nästa dag:
Ta fram wokpannan och ladda med rapsolja i botten + en slinga flytande margarin.
Hackad vitkål läggs i först och får brässera på medelvärme tillsammans med lite strimlad fänkål (för smakens skull). Salta (ev citronflingsalt).
Lägg i hackade skogschampinjoner (helst, de har mer smak än vanliga vita) och låt steka med en stund.
Under tiden lägg marulksfiléerna med skinnsidan neråt på skärbrädan och dela i munsbitar, gärna med filékniv så att det slemmiga skinnet skärs bort. Gör plats i wokpannan, häll i lite mer rapsolja och lägg fiskbitarna i mitten. Salta. Rör om och låt allt steka tills fiskköttet får vit färg.
Tillsätt gärna en skvätt tjock grädde (det kommer inte att förstöra figuren, bara höja smaken).

Servera med avorioris med gurkmeja:
Mät upp ½dl ris/person och lägg i en kastrull. Strö över lite gurkmeja (gult pulver - ger fin färg) och salt. Koka upp rekommenderad mängd vatten och häll över riset. Låt koka upp igen och sänk till lägsta värme. Låt sjuda under lock i ca 20 min.

Etiketter:


Comments: Skicka en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?