söndag, oktober 01, 2006

 

Banan + vattenmelon = enkel fruktsallad

Nu finns kärnfria vattenmeloner att köpa.
Har man ett litet hushåll be att få den delad till en fjärdedel. Vissa grönsaksdiskar har redan gjort det, välj i så fall en sådan bit. Vattenmelon är inte så hållbar. Den måste ätas upp rätt omgående även när den ligger i kylskåp.

En trevlig färgglad och mild fruktsallad för en person (ett mellanmål?) får man av två fingertjocka skivor vattenmelon, om man skär från änden. Har man hunnit in en bit på klyftan, räcker det med en skiva. Skär bort skalet och dela i tärningar. Lägg i en dessertskål eller djup tallrik. Tag en halv banan, dela på längden, skiva och blanda med vattenmelonen. De här proportionerna balanserar smaken bra. Det får inte bli för mycket banan.

För extra matighet skeda över Tofu vanilj- eller jordgubbsglass. Pudra över kanel. Särskilt till jordgubbssmak ger kanelen en fin brytning. Tofu Line är gjord på soja och innehåller inga som helst mjölkprodukter. Smaken är krämig, när burken fått stå framme några minuter.
Brygg gärna te på blåbärsblad med halva mängden hett vatten. När det dragit färdigt (tar 5 min), späd med kallt. Lägg också i några isbitar. På det här sättet slipper man ilningar i tänderna om man har problem med bara tandhalsar.
Att bygga ut ett mellanmål på det här sättet gör att man småäter mindre. Mättnadskänslan håller i sej längre och det mår man bara bra av!

Naturliga insulinkällor som minskar sockerkicken är kanel och torkade blåbärsblad. Senare när granatäpplena kommer kan man ta de kärnorna i stället för vattenmelon, om den inte finns att få tag på. Granatäppelkärnor innehåller också naturligt insulin. Men se upp med mängden, de är nämligen lätt laxerande!

Etiketter:


Comments: Skicka en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?