lördag, oktober 21, 2006

 

Kycklingfärs i rulle

Detaljer till det här receptet finns i archives under augusti/Lammfärsrullar med bacon.

Ingredienser: Ett tråg kycklingfärs ca 300 g, en halv purjo (det gröna), fetaost (fårmjölk OBS!), saltlag (från receptet Sprängd Lammstek denna månad) eller fisksås, ett pkt bacon (ca 8 skivor), ½ burk kokosmjölk, lite citronsaft, lite soja.

Kycklingfärsen kavlas ut mellan plastfolie. Stänk lite av saltlagen över plattan (eller fisksås).
Strimla det gröna från en purjo mycket tunt och strö ut över färsplattan. Skiva en del av fetaosten och smula över. Rulla ihop från kortsidan (med hjälp av plastfolien, pressa ihop noga).
Dela i åtta bitar som rullas in i varsin baconskiva. Tandpetare kan undvaras om man lägger rullarna tätt i smord rostfri form. Skulle någon rulle bli utan bacon, kan den läggas mellan de andra eller i mitten. Droppa lite färsk citronsaft över rullarna.

Sätt in i övre delen av ugnen i 275 grader, översidan av rullarna ska bli lite brynta. Häll upp hälften av en burk kokosmjölk (eller använd resten efter ett annat recept), rör ner lite soja för färgens skull och smaka av ev med lite fisksås.
Efter en kvart tas formen ut och kokosmjölken hälls över rullarna. Sätt in formen 10 min till. Det är viktigt att kycklingköttet steks igenom ordentligt med tanke på salmonellarisken. Stekskyn/såsen och purjon gör att färsbiffarna ändå blir saftiga.

Servera med kokt mjölig potatis (som är lättare att mosa i såsen) och isbergssallad naturell.
Ett passande prisvärt vitt vin är 7496 Jacob's Creek Semillion Chardonnay 2005 för något över 60:-. Det ingår i det ordinarie sortimentet.

RESTER
Vi är ju ett litet hushåll och jag räknar två färsbiffar per person. Det blir rejält med sky över.
Till resterna den här gången kokade jag fullkornspasta i skruvar (som suger upp såsen mycket bra) och gröna bönor (haricots verts), som jag tinade först i lite hett vatten. Därefter lades de i skysåsen (samma form som rätten gräddades i) med lite extra fetaost smulad över. Värmdes 10 min i 225 grader.

Etiketter:


Comments: Skicka en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?