måndag, februari 12, 2007

 

Blåbärspaj med graham

Har man fått besvär med lös mage är en blåbärspaj till god hjälp.
Här är mitt recept:

Ingredienser
ett paket frysta blåbär (osockrade) ca 225g
AXA Grynblandning
grahamsmjöl
normalsaltat smör
kardemumma
fruktsocker
potatismjöl

Sätt ugnen på 220 grader och gallret i den nedre delen, för att undvika att pajen blir bränd.
Tag en mindre kastrull och sätt på lägsta värme. Lägg i 100gr smör i mindre bitar och låt smälta.
Välj en hel pajform, gärna locket till en ungseldfast form i glas, 20-23 cm i diameter. Smörj och häll i paketet med de frysta blåbären.
Blanda en matsked potatismjöl med en matsked fruktsocker och strö över bären.

När smöret smält i kastrullen häller man i
1dl grynblandling och rör om väl. Fortsätt med 1,5dl grahamsmjöl, ½ msk kardemumma och 1 msk florsocker med citronsmak eller rårörsocker om man vill det. Blanda ordentligt och se till att det blir smuligt. Tillsätt annars lite mer grahamsmjöl. Strö smulblandningen över blåbären och grädda i 22 min.

Låt svalna och servera med lite vispad grädde eller Tofu Line Vaniljglass, men strö då kanel över glassen.
Drick gärna te bryggt på torkade blåbärsblad till eller grönt resp. svart te - utan socker. Några portioner av detta får så småningom stopp på magen.

Etiketter:


Comments: Skicka en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?