torsdag, juli 26, 2007

 

Nytt läsklarm

Såg en notis i dagstidningen att en ny studie har kommit som visar att lightläsk och vanlig läsk ger samma risk för fetma. Folk som dricker mer än en läsk om dagen (storlek anges inte) riskerar att utveckla fetma, högt blodtryck, högt blodsocker (diabetes 2) och höga blodfetter (farligt colesterol). Vidare är forskarna förvånade över att det syntetiska sötningsmedlet ger samma negativa hälsoeffekt som det vanliga sockret och mumlar om "livsstilsfaktorer", alltså att fler variabler/saker man äter eller dricker påverkar undersökningsresultatet.

Det är mycket enklare än så!
I kroppen finns nämligen endast EN MOTTAGARMOLEKYL FÖR SOCKER. Det spelar alltså ingen roll om det är syntetiskt sötningsmedel eller vanligt socker. Det 'registreras' på samma sätt och ger samma effekt.
Sötningsmedlet Aspartan kom i Amerika på 80-talet för första gången och samtidigt började fettökningen för det amerikanska folket. F Paulun påpekade detta redan i november 2005.
Att det bara finns EN mottagarmolekyl typ som tar hand om ALLT socker, naturligt eller onaturligt, påpekades däremot av en äldre kvinna (forskare givetvis) i ett debattprogram i TV vid samma tillfälle. Vem lyssnade på henne? Kärringar kan man väl inte lita på! De vet väl ingenting! Tänk på alla tokiga svärmorshistorier som finns...

Men så enkelt är det alltså:
ska du fortsätta med läsk, ta den sockrade och strunta i alla Light-produkter. De smakar sämre och ger dessutom fler biverkningar.
Bäst för dej är om du slutar helt med socker och sockerersättningar och går över till FRUKTSOCKER i stället. Det förs nämligen inte direkt ut i kroppen utan går först till levern för att 'byggas om'. Fruktsocker har en annan kemisk struktur och kan inte tillgodogöras direkt i blodet. Proceduren tar ca 6 timmar innan effekten kan märkas som 'pigghet' t ex.

Var rädd om dej, men sluta inte njuta för det!
Gör det bara med måtta.

Etiketter:


Comments: Skicka en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?