fredag, september 07, 2007

 

Mandelpotatis

Har man påbrå från Norrbotten är det mandelpotatis som gäller! Särskilt den äkta norrländska! På påsen vi köpte till surströmmingen stod flera tips om tillagning.

Så här kokar man:
2-3 potatisar per person, borsta och skölj. Lägg i kastrull.
Häll över vatten så potatisarna precis täcks. Ta sedan upp dem och koka upp vattnet tillsammans med 1 tsk salt per liter vatten.
Lägg sedan ner potatisarna igen och låt sjuda sakta i 15-20 min. Känn efter med provsticka om potatisen är klar. Häll av vattnet och ånga av. Jag föredrar att lägga mina nykokta potatis i en näverkorg. Då sugs fukten upp och jag undviker blöta skal.

På det här sättet slipper man garanterat att mandelpotatisen kokar sönder, vilket är lätt hänt. Då är det inte roligt!

Etiketter:


Comments: Skicka en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?