söndag, april 06, 2008

 

PIZZAPANNKAKA I UGN

Receptet är en omarbetning av Ann-Kristin Hallgrens ”Pizzapannkaka à la Napoli” som är avsett för en liten långpanna 20x30cm. 25x40cm går också bra. Jag använder dessutom färdig tomatsås. Hemköp har en bra variant med örter som jag lyfter smaken på med mald koriander. Annars använder jag det som blir över efter lammfärssåsen till spaghetti (se ’Lammfärssås – Variant’) och täcker sen med mozzarella – i tunna skivor. Mozzarella blir godast. Men man kan pröva med cheddar t ex som inte blir trådig, när den smälter. Viktigast är att osten smälter ut ordentligt.

Sätt ugnen på 210 grader och gallret i mitten.
Smörj en ugnsform på ca 20x30cm.

Vispa ihop:
2 ägg
3dl laktosfri mjölk
2dl Kungsörnens Fullkornsvetemjöl Ljust & Milt
½tesked salt
Vispa ihop äggen med hälften av mjölken och vispa sen ner mjölet vartefter, lite i början och mera sen. Blir smeten tung, vispa ner mer mjölk. Sista mjölkskvätten vispas ner i slutet. Glöm inte saltet.
Häll upp i formen och sätt in i ugnen i 20 minuter.
Har kanterna rest sej mycket, trycker man bara ner dem. Smeten ska ha stannat och fått lite färg. Den ska inte jäsa upp igen.

Nu lägger man på fyllningen med osten överst. Under tiden har man ökat ugnsvärmen till 225 grader, för att osten ska smälta ut ordentligt. Pannkakan ska grädda färdigt i minst 15 minuter till. Sen ska den svalna. Den är lika god varm som kall.

Alternativa fyllningar:
1.Rest av lammfärssås till spaghetti, två tomater i tunna skivor, mald koriander (lyfter smaken på tomaterna), mozzarella i tunna skivor (250 gram).

2.Färdig tomatsås (Hemköp Krossade tomater med örter 370 gram), mald koriander, tonfisk eller annat sovel (skaldjur, strimlad skinka etc), gurkmeja, kanske lite salt, mozzarella i tunna skivor.

Etiketter:


Comments: Skicka en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?