lördag, augusti 02, 2008
TOFULINE JORDGUBB i bägare
Då hade jag ännu inte studerat det finstilta som beskriver innehållet. Bara texten längst ner på burken, där det stod: ”100% vegetabilisk – kolesterolfri”. Man har ju lärt sej lita på TofuLine, men här var det kanske skäl att granska innehållet närmare.
Sojabasen är ju bra. Den innehåller naturligt östrogen som i sin tur motverkar urkalkning av skelettet. Men jag har alltid undrat vad de har för sockerarter inblandade. Nu tog jag på mej glasögonen och beväpnade mej med förstoringsglas. Följande sockerarter hittade jag:
Själva glassen – vetestärkelsesirap, maltodextrin och glukos.
Jordgubbssorbet – endast jordgubbsaftkoncentrat (11%), men det innehöll desto fler sockerarter såsom glukos- fruktossirap, socker samt fläderbärssaftkoncentrat, som förmodligen också innehåller socker.
Jordgubbssylt (5%) – socker med 38% jordgubb förutom vatten och förtjockningsmedel
samt ytterligare vetestärkelsesirap.
Jordgubbsglassen i bägaren var som sagt ”försvinnande god” men det hindrar inte att den är LIVSFARLIG! Jag lovade mej själv: aldrig mer! Tack vare att min hjärnkemi numera befinner sej i balans kan jag hålla fast vid mitt beslut.
Etiketter: hjärnkemi