måndag, augusti 04, 2008

 

UGNSBAKAD PORTIONSLAX MED POTATISKLYFTOR

En söndagsmiddag för två.

Tina två skinnfria laxbitar i kallt vatten ett par timmar, om de är frysta.
Sätt ugnen på 220 grader och gallret något ovanför mitten.

Smörj en rostfri form med rapsolja och häll upp fryst klyftpotatis i lagom mängd (fråga ditt sällskap hur mycket som önskas). Ringla över lite flytande margarin och strö över oliv-flingsalt. Sätt in i ugnen 10 min.

Under tiden smörj en mindre rostfri form, ta ur den tinade laxen ur förpackningen och lägg i. Stänk över lite fisksås och några droppar citronsaft. Strö över flingsalt (ja? Oliv- förstås).

När 10 min har gått för potatisen, sätts laxen in bredvid den och tiden på 7 min. Vill man ha välgräddad lax ta 10 min, men risken är då att den blir lite torr.

Servera med en halv välmogen avocado per person och ’marjonnäs’ (se under ’IBS’) som piffats upp med en halv burk Ishavsrom (coops är billigast). Strö fint strimlad citronmeliss över tallrikarna när maten är upplagd. Ett torrt vitt vin till är inte fel…

Etiketter:


Comments: Skicka en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?