måndag, april 13, 2009
TOAD IN THE HOLE - engelsk korvpannkaka i ugn
Receptet finns i Fogtdals Matlexikon (Malmö 1988) men till mitt lilla hushåll på två pers fick jag räkna om. Som vanligt i engelsk matlagning handlar det om ugnspannkaka (Yorkshirepudding är ju ett känt exempel).
Recept:
1 ägg vispas med
1,5 dl laktosfri mjölk,
salt efter smak och
1 dl Fullkornsvetemjöl Ljust & Milt.
Vill man trixa lite kan man vispa ner ett par teskedar tomatpuré. Ger god smak och intressant färg.
Smörj en liten rostfri form (här 15x18 cm, 4 cm djup) och häll i smeten.
Lägg i prinskorvar som först stekts upp lite (originalreceptet har wienerkorv) och varva dem med blancherad grön sparris (fryst). Här hade jag fyra prinskorvar (rest) och fem sparris.
Fogtdals har lite yvigare tips: man kan lägga tomatskivor över (då utan sparris) eller strö över riven ost.
Grädda 25 min i 200 grader.
Min man tog cocktailtomater till (de sänker blodtrycket och innehåller flavonider verksamma mot prostatacancer). Jag tog tunt skivad och strimlad gurka (man blir glad av doften har undersökningar visat) som är snällast mot min IBS-mage.
Variant:
Ska man göra till flera, föreslår jag receptet för pizzapannkaka (på två ägg). Det är faktiskt därifrån jag fick idén att ha tomatpuré i smeten. Snabbt, enkelt och uppskattat!
Etiketter: Pannkaka
[url=http://www.christianlouboutindiscountsale.co.uk]christian louboutin outlet online[/url] [url=http://www.ogrelarp.com]Canada Goose Shop[/url] Rgrxxn [url=http://www.pandorajewelryukonsale.co.uk]pandora outlet[/url]
<< Home