tisdag, februari 16, 2010
Kycklinglever till spaghetti
Småbitarna steks på rätt hög värme i flytande margarin (Carlshamns). Höj värmen och stek i ca fem minuter. Levern vätskar sej lite.
Ett par nypor torkade trattkantareller krossas i en liten mortel, ganska fint, och strös över levern. De suger upp en del av vätskan.
Salta (Maldonsalt)
och strö över 1 matsked Fullkornsvetemjöl Ljust & Milt. Rör om.
Låt fräsa en minut.
Häll i ca 2dl ljummet vatten (från vattenkokaren) och rör om.
Tillsätt lite grädde (Valio – valfri sort).
Sjud på svag värme i fem minuter.
Smaka av med lite senap, ca en tesked Slotts och kanske en halv tesked fransk Dijonsenap. Lever har ganska söt smak och behöver lite kontrast.
Ev lite Falksalt med Karl Johan-smak och det behövs.
Servera med spaghetti och grovt riven mild ost, Gouda t ex.
Etiketter: Kyckling