tisdag, februari 16, 2010

 

Kycklinglever till spaghetti

En förpackning fryst kycklinglever (Kronfågel) tinas (i en djuptallrik med kallt vatten - tar nån timme), rensas från sega hinnor och klipps i mindre bitar. Jag använder gärna en kraftig kökssax, har en djuptallrik till de färdiga bitarna och en rostfri skål till renset. Enklast är att tömma det tinade innehållet i en trådsil och ställa den över en skål.

Småbitarna steks på rätt hög värme i flytande margarin (Carlshamns). Höj värmen och stek i ca fem minuter. Levern vätskar sej lite.
Ett par nypor torkade trattkantareller krossas i en liten mortel, ganska fint, och strös över levern. De suger upp en del av vätskan.
Salta (Maldonsalt)
och strö över 1 matsked Fullkornsvetemjöl Ljust & Milt. Rör om.
Låt fräsa en minut.
Häll i ca 2dl ljummet vatten (från vattenkokaren) och rör om.
Tillsätt lite grädde (Valio – valfri sort).
Sjud på svag värme i fem minuter.
Smaka av med lite senap, ca en tesked Slotts och kanske en halv tesked fransk Dijonsenap. Lever har ganska söt smak och behöver lite kontrast.
Ev lite Falksalt med Karl Johan-smak och det behövs.

Servera med spaghetti och grovt riven mild ost, Gouda t ex.

Etiketter:


Comments: Skicka en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?