söndag, januari 15, 2012
CHOKLADKRÄM - värd namnet
Man börjar med
50g Valio Smör i en kastrull på svag värme. Låt smöret smälta.
100g Hemköp Choklad 72%, numera Garant, bryts ner och får smälta i smöret. Rör tills allt blandats till en smidig smet.
1dl Valio Vispgrädde (Röd) rörs snabbt ner i chokladen, gärna med handvisp så allt blandas väl. Får en underbar smak!
Räcker utmärkt som fyllning till minst 6 chokladminipajer. Se recept under 'Paj'.
Toppade med hackade cocktailbär.
Ska stå 2 timmar i kylen för att stelna.
OBS! VARNING FÖR STORA MÄNGDER COCKTAILBÄR! KAN GE IBS-ANFALL!
Ersätt med mandelspån t ex.
Variant:
Tycker man att det blir för mycket choklad, kan man göra pajskalen utan kakao. Det går precis lika bra.
Rester:
Det som blir över kan man användas till praliner av mandelmassa som toppas med ett halvt cocktailbär. Se recept under 'Choklad'.
Man kan också bre chokladkrämen över Hemköps Havreflarn för att göra dem lite läckrare. Efter 2 tim i kylen är krämen garanterat stelnad för att kakorna ska kunna serveras på kakfatet.
Etiketter: Choklad