söndag, januari 15, 2012
Lättgjorda chokladpraliner
Vi bryr oss inte om att ”rulla” mandelmassan innan den skärs i bitar. Det går bra med kuber som snyggas till lite i hörnen. Dessutom är det lättare att få mandelmassan att sitta kvar på gaffeln, när den ska doppas i den smälta chokladen, om den inte bearbetats innan.
Smält choklad:
50g smör får smälta i kastrull på svag värme.
100g Hemköps mörka choklad 72% kakao, numera kallad Garant. Den absolut mest prisvärda mörka chokladkakan. Bryt ner bitarna i det smälta smöret och rör tills all choklad smält.
Doppa kuberna av Odense mandelmassa i den smälta chokladen med hjälp av en liten gaffel. Ställ på ett fat och toppa med ett halv cocktail¬bär. Låt stå i kylen minst två timmar.
OBS! VARNING FÖR COCKTAILBÄREN! KAN GE IBS-ANFALL I FÖR STORA MÄNGDER!
Ersätt med mandelspån t ex.
Servera tillsammans med annat hemgjort godis på våningsfat.
Etiketter: Choklad