onsdag, februari 01, 2012

 

CHOKLADCOOKIES med havre

Åter ett omarbetat recept… Den här kakan passar jättebra till en rogivande kopp te – kamomill till exempel. Min dotter påstår att en kaka med ett glas mjölk är rejält mättande. Skriv det på havregrynen!

Ugnen på 175 grader och gallret i mitten.

Ladda matberedaren med kniven och häll ner
3dl Fullkornsvetemjöl Ljust & Milt
1,5dl rårösocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt och
blanda med puls-knappen.

Fortsätt med
150g Valio Smör kylskåpskallt och skuret i bitar.
Kör på högsta hastighet tills allt börjar bli smuligt.
2 ägg hälls ner genom matarröret under högsta hastighet.
Stanna när allt blandats ordentligt.
Vill man ha degen lite smidigare kan man tillsätta nån matsked vatten på slutet.

Strö över 2dl havregryn och pulsa ihop.
Man kan göra likadant med hackad choklad. (100g Garant)
Chokladdroppar kan hällas ner genom matarröret under gång. Kolla bara innehållsförteckningen, så det inte slinker med något med laktos. Mjölkchoklad brukar vara farligt…
Även mandelspån kan pulsas ner.

Naturligtvis kan man hälla över smeten i en bunke och blanda ner chokladhack och mandelspån för hand.

Smeten blir ganska lös och blank. Därför kan den klickas ut med sked. Täck en bakplåt med bakpapper och lägg ut drygt valnötsstora klickar som plattas till med baksidan av skeden till ca ½ cm tjocklek. Se till att kakorna har ca 2cm mellan sej.

Grädda i 12 minuter. Kolla gärna med sticka att kakorna är torra. De sväller upp och brer ut sej. Under tiden fyller man nästa bakplåtspapper som bara dras över till plåten, när första omgången är gräddad. Låt svalna på galler.

Etiketter:


Comments: Skicka en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?