tisdag, december 01, 2015

 

CROQUE MAMAN

Det här är en variant på Croque Monsieur kan man säja.


Alltså en skiva mjukt bröd (jag föredrar Skogaholms Lantbröd med olivolja) smöras lätt.
Strö över timjan och lägg på två skivor rökt skinka (vik in kanter som sticker ut).
Därefter tar man Portabella, den finaste champinjonen enligt min mening, och skär skivor av hatten ca en halv cm tjocka och lägger på skinkan.
Täck sedan med Prästost i dubbla lager. Den ger bästa konsistensen när man gratinerar.


Sätt in högt upp i ugnen i 250 grader i 6-7 minuter.
Osten ska riktigt bubbla! Lägger man smörgåsarna på bakplåtspapper behöver man inte bekymra sej om disken. Svampen blir tillräckligt bakad och ger fin smak åt anrättningen.
Ett glas rödvin till passar bra.

Etiketter:


Comments: Skicka en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?