söndag, december 25, 2016
Lagrad Prästost
Etiketter: Tips
Improviserad matlagning av och för låg hormonprofil med sockerberoende
Etiketter: Tips
I de här recepten anger jag inga exakta mått, eftersom det handlar om matlagning till vardags. Då lagar man lite på en höft. Man tillsätter de mängder man vill ha, utesluter ev sånt man inte tycker om eller lägger till sina favoriter.
Enda gången man måste ha exakta mängder är väl när man bakar eller ska reda en sås/stuvning. Sen systemet med etiketter kom till, har jag slutat göra register över mina recept och artiklar.
Eftersom min man dog våren 2011 och min dotter flyttade hem igen, är vi fortfarande två i hushållet. Det här är också anledningen till det långa uppehållet under sommaren.
Jag har också uteslutit färska grönsaker och bär i mina recept, eftersom jag numera har IBS (se under Recept nedan).
Har du frågor eller synpunkter är det enklast att maila till maia.h@telia.com.
Är du intresserad av gammal folklig spetsteknik som t.ex. fyrfläta, kan du gå in på länken Staloknyppling nedan. Där presenteras tekniken i bildserier och du kan beställa katalog och mönsterblad. Jag visar också exempel på torchon-knyppling samt hur man flätar gräshjärtan.
ALLA LÄNKAR FINNS KVAR, MEN LIGGER LÄNGST NED PÅ SIDAN!